Viyana Notları #3

Merhabalar,instagram hesabımı takip edenler(yesimdedi)bilirler bu sabah iş görüşmem vardı.Gayet güzel geçti umarım olumlu sonuçlanır :) Ev yaşamı bana uygun değil seven sever ama ben sıkılıyorum.Aktif hayat benim yaşam tarzım :) 
Neyse Viyana gezimizin 3. bölümündeyiz :) Çok kısa sürede gezdim ama yazarken baya uzun oluyor :) Hemen başlayalım :)
Bugün de Mayerling Av Köşkündeyiz.Burası gerçekten tüylerimi ürpertti.Resmen tarih burada değişmiş.
Buranın tarihi değiştiren bir hikayesi var.Dinlerken tüylerim ürperdi.Burası avcılığa meraklı Prens Rudolf için yapılmış bir av köşküymüş.Ancak Rudolf şehirde gezerken Marie Vetsera isimli bir kızla tanışmış.Marie henüz 17 yaşında olmasına rağmen alımlı,hoş bir kızmış.Rudolf Belçika prensesi ile evliymiş zaten.30 Ocak 1889'da Rudolf hizmetçilerine izin vermiş.Marie Vetsera ile yalnız vakit geçirmek istemiş köşkte.Hizmetçiler akşam döndüğünde ikisinin de cansız bedenleriyle karşılaşmışlar.Ancak hala o gün yaşananları kimse bilmiyor.
Bir sürü varsayım var.Bunlardan biri Marie Vetsera'nın hamile olduğunu,kürtaj sırasında öldüğünü buna dayanamayan Rudolf'un intihar ettiğini varsayar.Biri Rudolf'un annesinin(Sisi,Elisabeth)bu ilişkiye asla izin vermeyeceği için intihar ettiklerini,Rudolf'un önce Marie Vetsera'yı öldürdüğü sonra intihar ettiğini varsayar.Bir diğeri ise Avusturya-Macaristan İmparatorluğunu yıkmak için düşmanları tarafından öldürüldüklerini varsayar.Benim şahsi fikrimde son varsayım ki, sayelerinde 1. Dünya savaşı çıkmış.Rudolf'un babası intihardan sonra çılgına dönerek Sırbistan'a saldırır,bu sebeple 1. Dünya Savaşı'nı tetikler..
Yani belki bu olay yaşanmasaydı 1.Dünya Savaş'ı çıkmazdı.
Biz olduğumuz sırada orada tadilat vardı.Tam göremedik ama 2 oda vardı ve Sisi'nin eşyaları bulunuyordu.

Şu an Carmelite rahibeleri üst katında yaşıyor ancak bu rahibelerin katı kuralları varmış,ölümcül hasta dahi olsalar yüzlerini kimse göremezmiş.Bu da ilginç bir ayrıntıydı.
İşte meşhur Sisi Elisabeth..
18 yaşında hayata gözlerini yuman Marie Vetsera..
Üstelik intiharı örtbas etmek için Marie'nın ceseti ailesi tarafın alınıp acele gömülmüş.Daha sonra tören yapılmış.
Rudolf ve eşi Belçika Prensesi.
Rudolf.
Benim dinlerken ve yazarken tüylerim ürperdi resmen.Keşke böyle olmasaymış hiç yaşanmasaymış.
Şimdilik bu kadar,ben bile yeterince etkilendim bu hikayeden..
Hoşçakalın,esen kalın :) 
Anlık paylaşımlarım için instagram hesabımı takip edebilirsiniz.Yesimdedi

Yorumlar