Viyana Notları #4

Merhabalar,bugün kendimi gerçekten kötü hissediyorum.Sanırım 24. Yeşim nezle festivali başlıyor gibi :/ Geçen de dediğim gibi mevsim geçişlerinde mutlaka nezle olmalıyım :) Olmazsam olmuyor resmen :)
Neyse gevezeliğe gerek yok.Viyana notları bizi bekler :) 
Schönbrunn Sarayındayız.Fotoğraflardaki kalabalıkların kusuruna bakmayın lütfen,elimden geldiğince özel çekimler yapmaya çalıştım ancak çok kalabalık olduğundan ancak bu kadar özelleştirebildim.
Şimdi gelelim sarayımıza.Schönbrunn Saray'ı Viyana'daki Kraliyet Saray'ı.Maria Theresa 16 çocuğuyla burada yaşamış.Hatta 1722'de 6 yaşındaki Mozart'ı huzurunda piyano çalması için davet etmiş.
Bu fotoğraf sarayın ön kısmı,siz bir de arka bahçesini görüüün :) 
Yavaş yavaş ilerliyoruz.Sarayın bahçesinde labirent var ağaçlarla yapılmış,hayvanat bahçesi var,hayvanat bahçesinin içinde 2 adertsergi bulunmakta,biri bitki diğeri kelebek sergisi..
Harika görünüyor değil mi ? Ama devamı var.
Sarayın arka bahçesindeyiz.

Çiçekler çok güzel görünüyor.Çok büyük olmasına rağmen inanılmaz kalabalıktı.Fotoğraf çekilecek noktalar vardı resmen sıra bekledik.
Şu ağaçların kesimine bakar mısınız ?Labirentteki ağaçlarda aynı teknikle kesilmiş.Mükemmel görünüyor.
Labirentin girişi.Labirenti kraliyet zamanında soylular oynuyormuş.İnsanlar labirent içinde çıkış arıyorlarmış tıpkı filmlerde gördüğümüz gibi.
İleride gördüğünüz yerde sabah kahvaltılarını yapıyorlarmış.Ancak çok yakın gibi görünüyor ama 3 km uzaklıktaymış.Zaten bizim çok vaktimiz yoktu çıkamadık.Ancak manzaranın muhteşem olduğuna eminim.
Muhteşem bir çeşme vardı,fotoğrafını çekmeden geçemedim.
Zaten rivayete göre İmparator Matthias av için kullanılan bu arazide avlanırken güzel bir çeşme buluyor.Güzel çeşme Almanca'da Schöner Brunner anlamına geliyormuş,saray isimini buradan alıyormuş.
Çeşmenin yandan görünüşü..
 Çeşmenin arkasında kafanızı bir sola bir sağa çevirdiğinizi varsayarak bakabilirsiniz bu 2 fotoğrafa.
Bu sağ tarafa çevirdiğinizde göreceğiniz manzara.
Bu da baya ıslanarak çektiğim Saray fotoğrafı :) Rehberimiz Burak Abi buradan manzaranın çok güzel olduğunu söyleyince ıslanma uğruna buradan da bir poz yakaldım :) 
a
Şu an bir kısmı müze olarak kullanılan sarayın yapımı 1744-1749 yılları arasında 16 çocuk annesi Maria Theresia tarafından yaptırılmış.
Avrupa'nın en güzel saraylarından biridir.Yazlık saray olarak kullanılmış.
1.Karl 1918'de tahtı bıraktığını bildiren ve Hasburg hanedanı hakimiyetine son veren anlaşma burada imzalanmış.
Bir Viyana notu yazımızın da sonuna geldik bir sonraki yazıda buluşmak üzere,hoşçakalın...

Yorumlar